Med META Arc stöttar du dina patienter genom all terräng.

20/09/2021

Att navigera på ojämn mark utgör speciella utmaningar för amputerade, särskilt för de som är aktiva och gillar utomhusaktiviteter. Den nya META Arc-foten har utformats för att hantera dessa problem med sin integrerade, biomimetiska fotled och lätta, dynamiska fjäderram. Dess revolutionerande design riktar sig till K3-K4-patienter och designades av ett team vid University of Washington, ledd av fysioterapeuten och docenten Murray Maitland PT, PhD vid UW School of Medicine. Detta i samarbete med protesdesign- och tillverkningsteamet hos WillowWood. META Arc returnerar mer än 95% av energin, med en delad sula för överlägsen stabilitet och marköverensstämmelse på olika terräng.

Ortho Europe, del av Nordic Ortopedica, bad Colin Branch på ”Help For Heroes*” att dela med sig av sin erfarenhet efter att ha testat META Arc foten:

Hur skulle du jämföra META Arc med andra protesfötter du testat?

Att gå upp och ned i trappor med META Arc-foten var bekvämt och enkelt. Utformningen av sidoflexionen hjälpte till. Återigen, att gå upp och ned i backar var bra. Nivån på sidoflexionen utraderade nästan all höftrotation och ryggsmärta på grund av att marken blev jämnare att gå på. META Arc gav en energiåtervinning i foten som gjorde att jag lätt kunde gå väldigt snabbt. Vändningar och svängningar är mycket lättare nu och gör den mer bekväm än någon annan fot jag har haft tidigare.

Hur fungerade foten när du sportade med din son?

När jag hämtade min son Layton (10 år) för att åka och spela Swingball var jag säker på att det skulle gå bra. Min son var också säker på att det skulle funka. Swingball är beroende av att du som spelare ska vara fri på plan, att kunna rotera, luta sig åt olika håll och röra sig snabbt. Med META Arc blev detta enkelt och mycket roligt, både för mig själv och min son.

Vad mer fick du ut av att använda META Arc?

Jag blev mer säker på att gå i olika terräng, eftersom jag bor på landet. Att använda META Arc var enkelt och mycket effektivt. Sidoflextionen som foten skapar var extremt märkbar. Jag kunde gå längre utan ryggont eller obehag. Jag var även och campade, där var marken extremt ojämn men det fungerade bra tack vare META Arc och jag hade inga problem alls. Detta inkluderade också att sätta upp och plocka ner allt vi hade med oss. Under de fyra dagar vi campade lyckades jag med att gå följande steg:
Fredag = 19620 steg
Lördag = 20295 steg
Söndag = 16197 steg
Måndag = 15276 steg
Detta är det längsta jag har gått sedan min operation i mars förra året!

Hur är det med vanliga vardagsaktiviteter?

Efter att ha genomfört normala dagliga aktiviteter (jag arbetar för en militär välgörenhetsorganisation) tyckte jag att META Arc var extremt snabb och pålitlig. Att sitta och stå och vice versa var återigen väldigt enkelt och framför allt mycket bekvämt.
Hur skulle du sammanfatta din erfarenhet av META Arc?
META Arc, enligt min mening, kommer att tillåta mig att få en bättre livskvalitet och ge mig det stöd jag behöver i mitt jobb inom ”Help For Heroes”.

För mer information om META Arc inklusive beställningsinformation, vänligen klicka här.

Om Nordic Ortopedica
Nordic Ortopedica är ledande distributör av proteser och ortoser. Vårt mål är att främja livskvalité genom att erbjuda produkter som är innovativa och effektiva till de som behöver det. Vi förstår utmaningen och det komplexa i att hitta rätt produkt till patienten eller brukaren. Med vårt omfattande produktsortiment vill vi göra det lättare att upptäcka lösningen.
(T) +46 (0)18 34 92 91
(E) info@nordicortopedica.se

* “Help for Heroes” är en brittisk militär välgörenhetsorganisation som tillhandahåller livslångt återhämtningsstöd till servicepersonal som har skadats i tjänsten samt till deras familjer.


Back to overview

Subscribe to the Nordic Ortopedica newsletter