3 saker att tänka på när du väljer liner till din patient.

20/12/2021

Linern är en oumbärlig del av alla benproteser och spelar en viktig roll för att förbättra patientens självförtroende och komfort. Andra viktiga faktorer som bör beaktas när man väljer en lämplig liner är hållbarhet och säkerhet.

Alpha TruSeal, en innovativ och ny sealing liner från WillowWood, uppfyller alla dessa kriterier och är designad för att leverera ultimat komfort, säkerhet och hållbarhet. TruSeal är idealisk för transfemuralt amputerade personer inom alla aktivitetsnivåer inkluderat de med koniska stumpar.

Här är tre anledningar till varför TruSeal kan vara en perfekt matchning för just din patient:

1. Komfort

Med tanke på att 84 % av de amputerade bär sin protes i genomsnitt 12 timmar om dagen är komforten avgörande. En bekväm och enkel passform kan göra stor skillnad för patienten så att hen ska kunna gå igen och därmed förbättra sin livskvalitet.
TruSeal-linern är mycket bekväm, det beror på av att den är tillverkad av silikon med en lägre durometer/hårdhet vilket ger förbättrad dämpning men minimal bulk. Detta silikon, liksom ytan i satin, bidrar till en smidig och bekväm på-och avtagning av linern. TruSeal minimerar all distal belastning medan du tar på den. Den tygfria designen gör den också lättare att rengöra.

TruSeal är designad för att hantera dagliga volymfluktuationer och ett nättyg inbäddat i silikonen gör att linern anpassar sig till volymförändringar. Den stegformade designen gör att TruSeal bibehåller konstant kontakt med hylsan för perfekt suspension.

2. Hållbarhet

Linerns dämpning och komfort måste också balanseras med hållbarhet. Eftersom TruSeal kommer att bäras av patienter varje dag är det viktigt att den är hållbar.
TruSeal är en platinahärdad silikonliner med satinfinish och inbäddat nättyg vilket hjälper till att minska slitage och skyddar mot revor och nötning, vilket förlänger dess livslängd. Hela linern, inklusive tätningsringarna, är tillverkade i ett stycke vilket ger en bättre hållbarhet av suspensionen samt förlänger livslängden på linern.

För enkelhetens skull har TruSeal linerns symmetriska profil en universell orientering, detta innebär den är jämntjock runt om så att hur än användaren tar på den på stumpen kommer det vara korrekt. Denna profil minskar att linern blir sliten på samma ställen, vilket förlänger dess livslängd ytterligare.

3. Säkerhet

Kriteriet för att välja rätt liner är, förutom komfort och hållbarhet, också säkerhet. Säkerhet är allmänt erkänt som den viktigaste aspekten av en protes. Huruvida linern kommer att bibehålla en tät passform och minimera rörelser i hylsan är av avgörande betydelse för att kunna upprätthålla en hälsosam och aktiv livsstil.

TruSeal-designen har fyra gjutna tätningsringar som vardera skapar två kontaktpunkter per ring mot hylsväggen. Detta resulterar i en tät och säker hylskontakt som användarna kan känna sig trygga med så att de kan ha självförtroendet att vara så aktiva som de önskar.
För ytterligare säkerhet och trygghet finns silikonkuddar tillgängliga för de som har mycket volymfluktuationer. Kuddarna kan placeras på valfri plats, mellan huden och linern, för att säkerställa att tätningen bibehålls.

TruSeal finns i lager och kan beställas direkt från Nordic Ortopedica och som vanligt har vi 30 dagars prövotid för förstagångsanvändare. För mer information besök https://www.nordicortopedica.se/produkt/truseal/ eller maila info@nordicortopedica.se

Om Nordic Ortopedica

Nordic Ortopedica är ledande distributör av proteser och ortoser. Vårt mål är att främja livskvalité genom att erbjuda produkter som är innovativa och effektiva till de som behöver det. Vi förstår utmaningen och det komplexa i att hitta rätt produkt till patienten eller brukaren. Med vårt omfattande produktsortiment vill vi göra det lättare att upptäcka lösningen.
(T) +46 (0)18 34 92 91
(E) info@nordicortopedica.se


Back to overview

Subscribe to the Nordic Ortopedica newsletter