Nordic Ortopedica är ny distributör av Freedom Innovations

12th april 2021

Nordic Ortopedica är stolta över att vara den exklusiva distributören av Freedom Innovations och deras branschledande sortiment av protesknän, fötter och fotleder. Nordic Ortopedica har nu tagit över distributionen av en viktig del av Freedom Innovations sortimentet i Nederländerna, norra Belgien, Norge, Sverige, Danmark och Finland.

För att ge kunder teknisk support och rådgivning inom Freedom-sortimentet har Ortho Europe, som Nordic Ortopedica är en del av, utsett Harald Schouten till klinisk supporttekniker. Harald, som är CPO, har tillbringat hela sitt yrkesliv i protesbranschen, varav de senaste åtta åren var med Freedom Innovations. Harald har stor kunskap och erfarenhet av Freedom-sortimentet och ser fram emot att ge kunder teknisk support, utbildning och rådgivning.

Om Freedom Innovations

Freedom Innovations är en del av Proteor och erbjuder ett innovativt sortiment av protesknän, fötter och fotleder som är speciellt utformade för att ge oöverträffad hållbarhet och komfort för att förenkla vardagen.

Sortimentet erbjuder patienter en mängd olika alternativ för alla aktivitetsnivåer, Freedom Agilix som är en fleraxlad, stötdämpande och flexibel fot som är utformad för att hantera belastning, minska skjuvning och förbättra komforten vid nästintill alla typer av terräng. Inom produktutbudet finns också Freedom Kinnex som är utformad för det verkliga livet genom att kombinera mikroprocessorinnovation med Freedoms kolfiberteknik, vilket ger användarna en mycket stabil och naturlig gångupplevelse under hela dagen oavsett om det är på plan, sluttande, jämn eller ojämn terräng. Kinnex 2.0 rekommenderas för unilaterala eller bilaterala transtibialt och transfemoralt amputerade.

Freedom Innovations design av den delade sulan möjliggör säkrare inversion och eversion för användare samt större markkänslighet på ojämn terräng. Freedom Pacifica är på grund av sin låga bygghöjd exemplarisk för användare med lång stump. Användare som provat Pacifica upplever ökad flexibilitet och energiåtergivning så att de kan gå längre och snabbare.

I sommar lanserar Freedom det efterlängtade nya knät; Quattro MPC Knee.

Om du vill lära dig mer om av Freedom Innovations sortiment tveka då inte att kontakta oss eller klicka här för mer information.


Back to overview

Subscribe to the Nordic Ortopedica newsletter