Nordic Ortopedica® är ett registrerat varumärke som är en del av Ortho Europe Limited vilka är registrerade i England och Wales. Ortho Europe Limited är en del av Ability Matters Group Limited. Syftet med detta uttalande är att redogöra för hur vi använder personlig information som vi kan få om dig. Genom att antingen surfa eller registrera dig på vår webbplats på www.nordicortopedica.se (“Webbplatsen”) och genom att använda webbplatsen godkänner du denna policy.

 

1. Information vi kan samla in från dig

Vi kan komma att samla in och behandla följande data om dig:

  • Information som du tillhandahåller genom att fylla i något av formulärerna på webbplatsen. Detta inkluderar information som ditt namn, e-postadress, telefonnummer.
  • Registrering eller kontaktformulär eller när du registrerar dig för att få nyhetsbrev.
  • Om du kontaktar oss kan vi behålla en förteckning över korrespondensen.
  • Detaljer om dina besök på vår webbplats inklusive, men inte begränsat till, trafikdata, platsinformation, dina organisations namn och plats, företagskontaktinformation, webbloggar och annan kommunikationsdata och de resurser som du har åtkomst till.

Nordic Ortopedicas organisationsnummer:

Registrerad adress: Hyvelgatan 37, SE-74171 Knivsta, Sweden

 


2. Användning av din personliga information

Vi använder information om dig på följande sätt:

2.1. För att uppfylla alla avtal vi har ingått med dig.

  • Att registrera dig på vår webbplats och att administrera våra webbplatstjänster; För utvärdering och analys (t.ex. marknads-, kund- och produktanalys) för att göra det möjligt för oss att granska, utveckla och förbättra tjänsterna som vi erbjuder och för att vi ska kunna ge dig och andra kunder relevant information genom vårt marknadsföringsprogram.
  • För att meddela dig om ändringar i vår tjänst.
  • För att fatta beslut om dig som använder datoriserad teknik, till exempel automatiskt välja produkter eller tjänster som vi tror kommer att intressera dig från den information vi har.
  • För att hålla dig informerad om sådana produkter och tjänster (inklusive specialerbjudanden, rabatter, erbjudanden, tävlingar som vi anser kan vara av intresse för dig. Vi kommer endast att kontakta dig elektroniskt (e-post eller SMS) där du har godkänt att vara kontaktas för sådana ändamål.

2.2. Vi kan komplettera informationen som du tillhandahåller oss med information som vi får från tredje parter.


3. Utlämnande av din information

Vi kan ge information om dig till följande, som kan använda den för samma syften som anges ovan:

3.1. Agenter som (för våra räkning) profilerar dina uppgifter så att vi kan skräddarsy de varor / tjänster vi erbjuder efter dina specifika behov.

3.2. Till alla till vilka vi överför eller kan överföra våra rättigheter och skyldigheter enligt vårt avtal med dig.

3.3. Om vi har en skyldighet att göra det eller om lagen tillåter oss att göra det.


4. Där vi lagrar din data

4.1. När vi utför de aktiviteter som anges i detta avsnitt kan vi överföra data till ansedda företag utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Vi vidtar åtgärder för att se till att din information ges samma skyddsnivå som krävs av oss enligt tillämplig svensk dataskyddslagstiftning.

4.2. All information du tillhandahåller oss lagras på våra säkra servrar. Eventuella betalningstransaktioner kommer att krypteras med SSL-teknik. Där vi har gett dig (eller där du har valt) ett lösenord som gör att du kan komma åt vissa delar av vår webbplats, är du ansvarig för att hålla lösenordet konfidentiellt. Vi ber dig att inte dela ett lösenord med någon.

4.3. Tyvärr är överföringen av information via internet inte helt säker. Även om vi kommer att göra vårt bästa för att skydda dina personuppgifter, kan vi inte garantera säkerheten för dina data som överförs till vår webbplats; varje överföring sker på egen risk. När vi har fått din information kommer vi att använda stränga procedurer och säkerhetsfunktioner för att försöka förhindra obehörig åtkomst.


5. Dina rättigheter

Enligt lagen om dataskydd (2018) har du rätt att:

5.1. Begära en kopia av dina personuppgifter som vi lagrar.

5.2. Begära att dina personuppgifter uppdateras eller korrigeras.

5.3. Begära att alla dina data tas bort (i vissa fall).

5.4. Begära begränsningen av behandlingen av din information.

5.5. Begära att informationen som vi har på dig överförs till andra organisationer.

5.6. När som helst återkalla ditt samtycke när det gäller behandlingen av dina personuppgifter.

5.7. Om du inte är nöjd med hur vi använder dina personuppgifter har du rätt att klaga till informationskommitténs kontor (ICO). Du kan kontakta ICO per telefon på: 0303 123 1113.

Om du vill begära något av ovanstående information, skicka ett e-postmeddelande till: privacy@ortho-europe.com eller skriv till oss på: FAO Data Protection Officer, Ability House, 21 Nuffield Way, Abingdon, Oxfordshire, OX14 1RL. Alternativt kan du ringa oss på 0800 072 3122 för mer information.


6. IP-adresser och cookies


6.1. Ny teknik dyker upp på Internet som hjälper oss att leverera anpassade besökareupplevelser. I synnerhet finns det en teknik som kallas “cookies” som kan användas av oss för att förse dig med till exempel anpassad information från vår webbplats. En cookie är ett dataelement som en webbplats kan skicka till din webbläsare, som sedan kan lagra den på ditt system.

6.2. Cookies gör det möjligt för oss att bättre förstå de sidor och annonser som har lästs, att avgöra hur ofta vissa sidor besöks och bestämma de mest populära områdena på vår webbplats.

6.3. Beroende på vilken typ av cookie vi använder tillåter cookies oss också att göra vår webbplats mer användarvänlig, till exempel, permanenta cookies tillåter oss att spara ditt lösenord så att du inte behöver ange den igen varje gång du besöker vår webbplats.

6.4. Om du vill kan du vanligtvis justera din webbläsare så att din dator inte accepterar cookies.

6.5. Alternativt kan du justera din webbläsare för att berätta när en webbplats försöker sätta en cookie på din dator. Hur du justerar din webbläsare för att hindra att den accepterar cookies eller för att meddela dig om dem beror på vilken typ av webbläsarprogram din dator använder.

6.6. Kom ihåg att cookies inte innehåller konfidentiell information som din hemadress, telefonnummer eller kreditkortsuppgifter. Vi utbyter inte cookies med några tredjepartswebbplatser eller externa dataleverantörer.

6.7. Din webbläsare genererar också annan information, inklusive vilket språk webbplatsen visas på och din Internetprotokolladress (“IP-adress”). En IP-adress är en uppsättning nummer som tilldelas din dator under en surfningssession när du loggar in på Internet via din internetleverantör eller ditt nätverk (om du går till Internet från till exempel en dator på jobbet). Din IP-adress loggas automatiskt av våra servrar och används för att samla in trafikdata om besökare på våra webbplatser. Vi använder inte din IP-adress för att identifiera dig personligen.

6.8. Vi strävar efter att vidta alla rimliga åtgärder för att skydda din personliga information. Vi kan dock inte garantera säkerheten för data som du avslöjar online. Du accepterar de inneboende säkerhetsriskerna med att tillhandahålla information och handla online via Internet och kommer inte att hålla oss ansvariga för några säkerhetsbrott såvida detta inte beror på vår vårdslöshet eller med viljan.

Subscribe to the Nordic Ortopedica newsletter